Ivan Kverme

Sveaas ga bort stradivariuser verdt flere titalls millioner

Christen Sveaas ga i fjor bort instrumenter verdt hele 62 millioner kroner.

Christen Sveaas ga gjennom sitt investeringsselskap Kistfos i fjor bort en fiolin og en cello til en samlet verdi på 62 millioner kroner, opplyses det i en melding.Instrumentene ble gitt bort til til Anders Sveaas’ Almennyttige Fond, et fond som for 26 år siden ble opprettet til minne om Sveaas far og farfar.- Jeg ga en fiolin og en cello, begge av Stradivarius, bekrefter Sveaas i en e-post til avisen.- Anders Sveaas ’ Almennyttige Fond eier mange fine og gamle italienske strengeinstrumenter som lånes ut til fortrinnsvis norske og skandinaviske utøvere. Jeg synes det var en stor glede å få gi bort disse to meget sjeldne instrumenter, skriver han.For Kistefos generelt ble 2015 et strålende år, og selskapet nær doblet resultatet til 557 millioner kroner. Ifølge DN mer en doblet Sveaas utbyttet til 278 millioner kroner, etter å ha tatt ut 125 millioner kroner året før.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også