Kina-boom i norske luksusbutikker

Kinesere legger igjen dobbelt så mye penger som andre turister.

Næringsliv

Strømmen av kinesiske turister til Norge øker voldsomt. Det er godt nytt for handelsstanden; kineserne legger nemlig igjen mer enn dobbelt så mye penger som gjennomsnittsturisten, ifølge DN.- Vi har sett en eksplosjon i antall kinesiske turister, sier Audun Pettersen, leder for reiseliv og mat i Innovasjon Norge, til avisen.Kineserne har et snittforbruk på 3.965 kroner døgnet når de er på ferie i Norge, mot 1.855 kroner for en gjennomsnittlig utenlandsk turist.- Det er lukrative gjester å ha. Vi ser at de bruker mye penger når de er her, spesielt på shopping. Mitt inntrykk er at de er høyt forbrukende turister når de kommer, sier Pettersen til DN.Kineserne vil gjerne ha dyre klokker og smykker, og handler ifølge avisen aller mest hos hovedstadens eksklusive urmakere og flaggskipsbutikkene til de internasjonale motehusene.

turisme
kinesiske turister
luksusmerker
Nyheter
Næringsliv