LO Media kjøper ANB

LO Media kjøper alle aksjene i Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) fra Amedia.

LO Media opplyser i en pressemelding at styret har vedtatt å kjøpe alle aksjene i Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) fra Amedia, inkludert nettstedet siste.no, som byrået driver. ANB skal fortsette å levere innhold til Amedias lokalaviser. Gjennom kjøpet av selskapet bidrar LO Media til å styrke arbeidslivsjournalistikken og videreføre nyhetsbyråets stolte tradisjoner, opplyser LO Media i pressemeldingen.– ANB er et av landets fremste redaksjonelle miljøer innenfor mange av de samme fagområdene som LO Medias redaksjoner dekker. Vi ser derfor mange muligheter for samarbeid og utvikling med dette kjøpet, sier daglig leder for LO Media, Tore Ryssdalsnes.ANB har hatt som primæroppgave å levere innhold til Amedias lokalaviser. Dette videreføres som tidligere, selv om ANB nå skifter eier. Samtidig gir avtalen mulighet for å levere ANBs innhold til flere medier, noe som kan gi en bredere distribusjon av byråets tjenester.ANB fortsetter som eget selskap, eid av LO Media. I første omgang drives selskapet som i dag, men etter hvert skal samarbeid og utvikling skje i fellesskap med LO Medias redaksjonelle miljø.


Les også