Storkontrakt til skipsverft i Flekkefjord

Skipsverftet Simek AS i Flekkefjord skal bygge en tråler for et newzealandsk rederi. Kontrakten er verdt om lag 400 millioner kroner.

Avtalen om bygging av den 82,9 meter lange hekktråleren er inngått med rederiet Sealord Group Ltd., skriver Avisen Agder.– Dette rederiet er et nytt bekjentskap for Simek, og vi ser fram til et godt samarbeid med rederi og utstyrsleverandører. Simek er svært glad for å få denne kontrakten i sterk konkurranse med verft i inn- og utland, sier salgssjef Gunnar Nordbø i Simek til avisen.Rederiet er blant de største fiskebåtrederiene i New Zealand.Skroget skal bygges ved at seksjoner produseres i Polen før de fraktes til Flekkefjord sommeren 2017. Monteringen vil starte på høsten, og arbeidet vil pågå fram til våren 2018.Skipet er utviklet av skipsdesignfirmaet Skipsteknisk AS i Ålesund i samarbeid med rederiet og Simek.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også