Kjell Madland har vært blant de mest ekspansive eiendomsutviklerne i Stavanger-regionen, skriver DN.Madland driver sin eiendomsvirksomhet gjennom selskapet Aton as, hvor han selv eier 83 prosent. Ifølge avisen fikk selskapet ifjor et resultat før skatt på minus 39 millioner kroner. Hovedårsaken til tapet er et urealisert og realisert tap på valutalån på tilsammen rundt 90 millioner kroner, skriver DN og viser til at hovedårsaken er at sveisiske franc styrket seg mot norske kroner ifjor.Madland selv er ikke spesielt glad i journalister og ønsket ikke å snakke med DN fredag. I stedet ba han sin revisor Sven Erga svare på spørsmål om Aton-regnskapet.Erga sier at en vesentlig del av eiendomsmassen som Aton har investert i er gjort ti til 13 år tilbake i tid.– Frem til de siste årene har det vært en vesentlig økning i eiendomsverdiene i Rogaland. Så en var ikke så eksponert for risiko som en er i dagens marked, sier Erga til DN.