– EU-kommisjonen fortsetter å omgjøre solidaritet til handling slik at flyktningkrisen håndteres på en bedre måte, sier EUs nødhjelpskommissær Christos Stylianides under et besøk til landet lørdag.Hellas har sammen med Italia lenge båret den tyngste byrden av flyktninger og migranter som har strømmet til Europa på flukt fra krig, konflikt og fattigdom.Flere tusen migranter og asylsøkere står fast i Hellas etter at landene lenger nord stengte sine grenser tidligere i år.– De nye midlene har et sentralt mål om bedre forholdene for flyktninger i Hellas og utgjøre en forskjell før den kommende vinteren, sier Stylianides.Pengene skal brukes til å bedre eksisterende mottak og bygge nye boliger, samt finansiere kuponger og kontantutbetalinger slik at flyktningene kan dekke grunnleggende behov. I tillegg skal de nye EU-midlene bidra til at barn får tilgang til skolegang, samt hjelpe enslige mindreårige asylsøkere.Totalt har EU gitt over 9 milliarder kroner i støtte til Hellas for å håndtere utfordringer knyttet til migrasjonskrisen, opplyser EU-kommisjonen. (©NTB)