Forbrukerrådet frykter økte strømpriser

Forbrukerrådet frykter at strømprisen vil øke dersom private kraftselskaper får bygge egne kraftkabler til utlandet samtidig som strømnettet rustes opp for milliarder.

Monering av kraftledninger. NTB Scanpix
Næringsliv

– Forbrukerrådet er bekymret for hva ytterligere utbygging av både offentlige og private kabler til utlandet vil bety for norske husholdninger, spesielt dersom ikke den miljømessige gevinsten eller de økte kostnadene for forbruker kan rettferdiggjøres på en god måte, sier Finn Myrstad, fagdirektør for digitale tjenester hos Forbrukerrådet, til VG. Han understreker at de ikke har noe imot private kabler, men at de mener forbrukerinteressene ikke må glemmes i disse diskusjonene.Forrige måned gikk også tidligere informasjonssjef Hogne Hongset i Statoil ut og advarte om at kraftprisene kan bli doblet om det åpnes for flere kraftkabler til utlandet.Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mener imidlertid at utenlandshandel med elektrisitet er lønnsomt også for norske forbrukere og viser til kablene som er bygget til Sverige, Danmark og Nederland. (©NTB)

strømprisene
forbrukerrådet
kraftselskaper
tord lien
Nyheter
Næringsliv