Grand Café åpner torsdag

En av Norges mest tradisjonsrike restauranter, Grand Café i Oslo, åpner igjen torsdag. Oppussingen av lokalene har kostet 30 millioner kroner.

Det er Fursetgruppen som har overtatt lokalene. De har valgt å fjerne noe av den andektige stemningen i det 142 år gamle lokalet. Borte er de stive, hvite dukene, skriver Dagens Næringsliv.– Terskelen skal være lav for å komme hit og for å komme igjen. Vi vil ha et levende sted. Støy er det som skaper en restaurant. Stedet skal leve, sier innehaver Bjørn Tore Furset, til avisen. Han er forberedt på at ikke alle kommer til å bli like begeistret over ansiktsløftningen.– Det kom en kar inn døren her som sa «gratulerer med å ha ødelagt Grand Café», sier Furset.– Vi kommer til å få mye kjeft. Men det er helt greit. Det bekrefter entusiasmen for stedet.Per Krohgs ikoniske bilde av Kristianiabohemen på Grand Café, som preget den innerste veggen i lokalet, er fortsatt på plass. (©NTB)