Mener pundet har falt for mye

Valutaanalytiker Ole Håkon Eek-Nilsen i Nordea Markets mener pund-svekkelsen er overdreven.

Næringsliv

Det britiske pundet har vekket seg med nesten 20 prosent siden brexit-avstemningen 23. juni. Nå ligger det rundt 10 kroner.Statsminister Theresa May varslet forrige helg at Storbritannia vil utløse artikkel 50, begynnelsen på brexit, innen utgangen av mars. Meldingen har bidratt til å sende pundet til laveste nivå mot dollar siden 1985.Valutaanalytiker Ole Håkon Eek-Nilsen i Nordea Markets mener svekkelsen fremstår overdreven, skriver DN. Det er umulig å si sikkert hvor svakt pundet kan bli, påpeker han.– Det er massive mengder usikkerhet. Vi synes det er litt rart at markedet plutselig har funnet dette ut de siste par ukene, takket være noen politikere som sier at nå skjer det. For det skjedde faktisk i sommer, sier han til DN.– Det man vet er at usikkerheten er stor. Men vi tror på at når vi kommer ut på den andre siden, vil Storbritannia klare seg greit uten EU, sier Eek-Nilsen.Nordea Markets tror pundet vil koste rundt 10,40 kroner om 9 til 12 måneder,  samt 10,60 kroner om to år.

nordea markets
ole håkon eek-nielsen
pund
brexit
Nyheter
Næringsliv
Makro