Menn dominerer fortsatt på inntektstoppen

I snitt er det bare en kvinne blant de ti med størst inntekt i fylkene her i landet.

Menn i dress
Næringsliv

De kvinnene som er med i fylkenes 10 på topp er ofte unge arvinger, skriver VG som har gått gjennom listene.Akershus skiller seg litt ut med fire kvinner blant 10 på topp, mens Finnmark, Hedmark, Sør Trøndelag, Troms og Vest-Agder, ikke har noen. Så mange som ni av landets fylker har kun en kvinne blant topp ti på inntektstoppen.– Vi ser restene av en gammel samfunnsstruktur. De virkelig høye inntektene i Norge finner vi jo blant toppledere i de store selskapene og investorer i ulike deler av næringslivet, sier Mari Teigen, senterleder ved Institutt for samfunnsforskning.Hun tror imidlertid dette kommer til å endre seg.– Det er en trøkk og oppmerksomhet rundt kvinners tilgang på økonomisk makt og næringslivets rekrutteringsprosesser. Og ikke minst vet vi at det ganske lenge nå er omtrent 50 prosent jenter på Handelshøyskolen i Bergen. Dette vil på sikt skape endringer, sier Teigen. (©NTB)

skattelisten
skattelistene
Nyheter
Næringsliv