Det er omfattende planer som Akershus fylkeskommune nå har fått utarbeidet for Norges tredje største knutepunkt. Neste år er det 30 år siden Bussterminalen i underetasjen av Galleri Oslo på Vaterland sto ferdig, skriver Aftenposten.- Vi ønsker å oppgradere og modernisere bussterminalen, slik at vi får høyere brukertilfredshet, både for pendlere og for langdistansereisende. Samtidig er vi opptatt av å få gjort bygget både funksjonelt og tidsriktig, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus Kollektiv Terminaler FKF.Det er arkitektkontoret Tegn 3 som har laget planskissen for den nye terminalen som blant annet omfatter at terminalen innvendig skal åpnes opp, både i form av større vrimlearealer, mer dagslys, tydeligere skilting og et sinnrikt fargekodesystem som skal gjøre det lett å finne fram for passasjerene.Oslopolitikerne har i mange år diskutert muligheten for å flytte bussterminalen, men om noe slikt blir vedtatt kan det ta 10-15 år før den er ferdig.– Vi ønsker derfor å komme i gang med en midlertidig transformasjon av Oslo Bussterminal snarest mulig, sier landskapsarkitekt Kristin Spradbrow Treloar i Tegn 3. (©NTB)