Nytt millardeventyr for Potter-dronning?

Det har gått 15 år siden første Harry Potter-film kom på kino. Nå slipper suksessforfatter J.K. Rowling et nytt mesterverk. 

Næringsliv

Suksessforfatter J.K. Rowling er klar for en ny kinosukess når hun i slutten av denne uken slipper sin nyeste film: "Fabeldyr og hvor de er å finne" eller originaltittelen,"Fantastic Beasts and Where to Find Them".Det skjer 15 år etter at den første Harry Potter-filmen kom, og nå gjenstår det å se om hun vil oppnå like stor suksess denne gangen.Boken med samme tittel som hennes nyeste film, kom på markedet for flere år siden og er inspirasjon til filmmanuset. Selve filmen er regissert av David Yates, og allerede nå venter man at kinofilmen vil bli en pengesuksess, spesielt med tanke på J.K. Rowlings tidligere filmatiserte bøker."Harry Potter og den vises sten" hadde premiere i november 2001 og dro inn nærmere 9 milliarder kroner. "Fabeldyr og hvor de er å finne.." har kostet i overkant av 1,7 milliarder kroner å filmatisere, og allerede nå planlegges en oppfølger som skal være klar i november 2018.J.K. Rowling har skrevet hele 14 bøker siden hun startet sin karriere i 1997, hun er også blant de få milliardærene som har falt av "verdens rikeste"-listen etter å ha donert store summer til veldedighet.Ifølge CNBC er Rowling fortsatt milliardær, med en netto formue på én milliarder dollar eller om lag 8,4 milliarder kroner. 

fabeldyr og hvor de er å finne
j.k. rowling
harry potter
kinofilm
forfatter
Nyheter
Næringsliv