Reinertsen klarer ikke å betjene gjelden

- Ryggsekken har blitt for tung, sier toppsjefen.

Det familieeide Reinertsen-konsernet i Trondheim klarer ikke lenger å betjene gjelden, og har bedt om gjeldsforhandlinger, skriver DN.  - Selv om gjelden er redusert med 300 millioner på to år, sitter vi igjen med en virksomhet innen olje og gass som ikke greier å betjene den gjelden. Ryggsekken er blitt for tung, sier administrerende direktør Torkild R. Reinertsen.Gjelden er ifølge avisen kuttet ved salg av alt gjenværende innen bygg- og anleggsvirksomheten, i tillegg til prosjektering. Gjelden er nå på en halv milliard, hvorav 400 millioner kroner i kortsiktige lån i Nordea.Ingeniørselskapet gikk i 2015 med 624,5 millioner kroner i underskudd, etter en omsetning på 1.680,1 millioner kroner.Oljenedturen har altså rammet selskapet hardt. De siste to årene er staben kuttet nesten 70 prosent - til rundt 800 ansatte.- Vi har i prinsippet alle pengene i dette, og har ikke ledige kontanter til å investere mer. Vi håper vi kan berge dette og drive det videre, sier Reinertsen til DN.