Har fått endelig nei til pizzafusjon

Fusjonsballongen sprakk for Dolly og Peppes.

Eivind Yggeseth
Næringsliv

I nærmere to år har Jens Ulltveit-Moes serveringskonsern Umoe Restaurants og dagligvaregiganten Norgesgruppen jobbet for å slå Peppes pizza og Dolly Dimples sammen til en gigant med 800-900 millioner kroner i omsetning, skriver DN.Nå har næringsminister Monica Mæland avslått klagen fra fusjonspartnerne. – En sammenslåing vil oppheve konkurransen mellom de to, og dette vil motivere til økte priser. Andre aktører i bransjen vil ha liten mulighet til å disiplinere den nye aktøren, heter det i begrunnelsen fra departementet, ifølge avisen.Konsernsjef i Umoe Restaurants, Sverre Helno, sier til DN at han er kritisk til beslutningen.– Vi er jo uenige i den vurderingen departementet og Konkurransetilsynet har gjort om konkurransen i pizza- og restaurantmarkedet. Det er helt grunnleggende forskjellige syn på hvordan markedet fungerer og konkurranseforholdene, sier Helno til DN.

pizza
dolly dimple's
peppes pizza
pizzafusjon
monica mæland
jens ulltveit-moe
Nyheter
Næringsliv