Storslått aksjon mot kunstsmuglere

Flere enn 4.000 kunstgjenstander er beslaglagt og 75 personer arrestert i en storslått Europol-aksjon i 18 land, melder EUs politisamarbeid mandag.

Skygge av mann - Foto: Scanpix
Næringsliv

Operasjonen, som gikk under kodenavnet Pandora, ble utført i oktober og november, med spansk og kypriotisk politi i førersetet. Målet var å slå ned på europeiske kunstsmuglernettverk.Flere enn 3.500 kunst- og kulturgjenstander ble beslaglagt, omtrent halvparten av dem arkeologiske gjenstander. I tillegg ble det beslaglagt over 400 mynter fra forskjellige tidsperioder.500 historiske kunstgjenstander ble beslaglagt i den spanske byen Murcia. 19 av gjenstandene var blitt stjålet fra det arkeologiske museet i byen i 2014.Østerrike, Tyskland, Hellas, Italia og Malta var blant landene som tok del i operasjonen. I tillegg samarbeidet Europol med UNESCO og Verdens Tollorganisasjon. (©NTB)

kunst
europol
Nyheter
Næringsliv