Fare for streik ved fire flyplasser

Det kan bli streik ved fire flyplasser fra søndag dersom lørdagens mekling hos Riksmekleren ikke fører fram.

Fagforeningen Junit og NHO Luftfart møtes hos Riksmekleren klokken 10 lørdag formiddag. Dersom de ikke klarer å bli enige om en avtale innen midnatt, går bakkeansatte ved flyplassene i Trondheim, Bergen, Stavanger og Bodø ut i streik fra søndag morgen.I underkant av 200 bakkeansatte tas ut i streik om det blir brudd i forhandlingene, men ifølge Avinor er det uklart hvordan flytrafikken blir påvirket. Ifølge Junit vil streiken påvirke både innsjekking, billettkontorer, utganger og administrasjon.Til sammen er det varslet plassoppsigelse for snaut 500 ansatte ved norske flyplasser.Junit organiserer ansatte hos blant annet Widerøe Ground Handling og SAS Ground Handling. Disse jobber med innsjekking og ombordstigning. NHO forhandler på vegne av en rekke arbeidsgivere som er omfattet av luftfartsavtalen.(©NTB)