Elvenes sier til  at hackerangrep må møtes med mottiltak og at samfunnet må settes i stand til å beskytte seg. Derfor vil han ha et digitalt grenseforsvar. Det vil imidlertid ikke Datatilsynet som mener et slikt forsvar strider med Grunnloven og Menneskerettighetskonvensjonen. I et digitalt grenseforsvar vil data om mange borgere bli lagret.- Vi snakker om data som avslører hvem vi har kommunisert med, hvilke nettsteder vi har besøkt og hvor vi har vært, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til VG.Elvenes vil imidlertid ha et grenseforsvar som er utformet på en måte der personvern og tilliten til myndighetene ivaretas, sier han.- Det vil være en kontrollfunksjon som er til stede, og det som hentes ut vil være i tråd med det som er lov å hente ut, sier han.PST opplyste fredag om et målrettet angrep mot postmottaket til Arbeiderpartiets stortingsgruppe, enkeltpersoner i Utenriksdepartementet, Forsvaret, PST, Statens strålevern og en norsk høyskole.En aktør kjent som APT 29, eller Cozy Bear, står bak hackerangrepet. Dette er en gruppe som kan knyttes til russiske myndigheter, ifølge PST.(©NTB)