<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stortinget holder døren på gløtt for Uber

Delingsøkonomiutvalgets forslag om å fjerne kravet til drosjeløyver og åpne for Uber får blandet mottakelse på Stortinget.

Publisert 9. feb. 2017
Oppdatert 9. feb. 2017
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
Uber (AP Photo/Jeff Chiu, File)

Et regjeringsnedsatt utvalg har foreslått å fjerne praktisk talt alle reguleringer for å drive persontransport, noe som åpner for Ubers virksomhet i Norge. Det får lunken mottakelse blant politikerne, skriver Klassekampen.– Vi trenger fortsatt regulering. Om løyvesystemet forsvinner, frykter jeg at det kun vil bli enda flere drosjer som står i ro i byene, og prisene vil presses opp. I distriktet vil det bli vanskelig å få tak i taxi i det hele tatt, sier Janne Sjelmo Nordås (Sp), som sitter i transportkomiteen på Stortinget.Komitéleder Nikolai Astrup (H) understreker at regjeringen ikke har konkludert om hvordan drosjemarkedet skal reguleres fremover, men han er positiv til ny teknologi som kan gi forbrukerne et bedre tilbud.– Det kan være naturlig å starte med de store byene. Taximarkedet er helt annerledes i for eksempel Oslo enn det er i deler av Distrikts-Norge, sier han.Fremskrittspartiet har ikke tatt endelig stilling til Delingsøkonomiutvalgets forslag.– Det sitter langt inne å gjøre noe med løyvesystemet. De fleste vil ha et system for hvordan næringen skal være organisert, uten dermed å si at jeg har konkludert, sier transportkomitémedlem Tor André Johnsen (Frp).Men han legger til at partiet alltid har stilt seg positivt til å ta i bruk nye teknologiske løsninger.– Jeg tror vi må vende oss til at delingsøkonomi og selskaper som Uber er kommet for å bli. Før eller siden må det gjøres noe med lovverket, sier han til NTB.Eirik Sivertsen (Ap) fra Nordland mener det ikke vil være mulig å oppfylle plikten om å frakte publikum døgnet rundt dersom dereguleringen settes ut i livet.  Torgeir Knag Fylkesnes (SV) fra Troms er også skeptisk, men åpner døra på gløtt for selskaper som Uber dersom omfanget blir begrenset. (©NTB)