Flystreik i Berlin forlenges

Streiken som lammer flyplassene i Berlin, er forlenget til onsdag, opplyser bakkepersonellets fagforening. Over 600 avganger innstilles bare mandag.

Markus Schreiber
Næringsliv

Mandag er andre gang på få dager at de ansatte streiker ved Berlins hovedflyplass Tegel og ved Schönefeld-flyplassen. I utgangspunktet skulle de rundt 2.000 bakkeansatte legge ned arbeidet i 25 timer, men mandag formiddag opplyser fagforeningen Verdi at streiken vil vare helt til onsdag morgen.Streiken ventes å føre til at minst 448 avganger innstilles fra Tegel og 194 fra Schönefeld mandag.For norske reisende er SAS-flygingen tur-retur Oslo-Berlin Tegel mandag innstilt. Norwegian flyr sine Berlin-passasjerer til Hamburg og ber kundene beregne god tid på grunn av en ekstra reisetid med buss for fly på rundt tre timer.Streiken startet klokken 4 mandag morgen. Fagforeningen Verdi vil høyne den gjennomsnittlige timelønnen fra 11 til 12 euro i en ettårsavtale. Arbeidsgivere har tilbudt den summen over en treårsperiode, noe som ikke har falt i god jord blant de ansatte.(©NTB)

berlin flyplass
streik
tegel
schönefeld
sas
norwegian air shuttle
Nyheter
Næringsliv