utrykningspolitiet, up, promille

Lappen sitter løst i Rogaland

Hittil i påsken har 20 personer mistet lappen i fartskontroller på E39. Sør-Rogaland utmerker seg i negativ forstand, sier UP-leder.

Onsdag ettermiddag utstedte Utrykningspolitiet 24 forenklede forelegg i løpet av noen timer på E39 ved Bjerkreim i Rogaland. Ni personer kjørte så fort at førerkortet ble beslaglagt, skriver Stavanger Aftenblad.– Det er ikke noen overraskelse at det kjøres fort på E39 i Sør-Rogaland. Det vet vi gjennom alle kontrollene våre både i 2016 og så langt i år. Sør-Rogaland skiller seg ut med mange og høye overtredelser sammenlignet med resten av UP-distriktet, sier Terje Oksnes, leder i distriktet, som i tillegg til Rogaland består av fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane. Den høye farten i Rogaland samsvarer med ulykkesstatistikken.– Rogaland har en stor andel av trafikkulykkene. Dersom fartsovertredelsene bortfalt, ville de fleste ulykkene bortfalt også. Alvorlige ulykker har stor sammenheng med høy hastighet, sier Oksnes.I tillegg til de ni førerkortbeslagene onsdag, måtte elleve gi fra seg «lappen» på den første av de store utfartsdagene i påsken, fredag før palmesøndag.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også