<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Basehopper omkom i ulykke i Aurland

En mann omkom i en basehoppulykke i Gudvangen i Aurland i Sogn og Fjordane onsdag kveld. Like etter ble en mann alvorlig skadd i nabobygda Flåm.

Publisert 29. juni 2017 kl. 06.37
Oppdatert 29. juni 2017 klokken 06.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord

En person bosatt i Gudvangen meldte fra om den første ulykken. En mann ble kort tid etter bekreftet omkommet av ambulansepersonell på stedet, opplyste Helse Førde AMK.Politiet har fått bekreftet identiteten til mannen, men vil ikke si hvor han kommer fra.– Vedkommende er nok bare i Norge på tur. Vi har bedt Kripos om hjelp til å varsle de pårørende, sier operasjonsleder Per Rimmen ved Vest politidistrikt til NRK.Et vitne i en bil skal ha sett at mannen fikk problemer og havnet i en steinur.– Vi har ikke fått avhørt dem som sier dette, men det er ting som tyder på at skjermen ikke løste seg ut, sier Rimmen.Ny ulykkeOmkring en time senere kom det melding om en basehoppulykke i Flåm. Ambulanse, lokal lege, luftambulanse og redningshelikopter ble varslet ved 21-tiden onsdag kveld. En times tid senere ankom luftambulansen området, mens ambulansepersonell var på vei til basehopperen til fots. 40 minutter senere ble vedkommende hentet ut av et Sea King redningshelikopter.En snau time etter midnatt opplyser Haukeland universitetssjukehus at mannen er alvorlig skadd.Utenlandsk opprinnelse– Vi fikk melding om at noen så en fallskjerm med en mann hengende under, og at han muligens fikk problemer og landet i en steinur, sa operasjonsleder Bengt Næss til NTB.Politiet bekrefter i morgentimene torsdag til NRK at også denne mannen er utlending.Ekstremsportveko foregår på Voss denne uka, men hadde ikke noe arrangement i området onsdag, opplyser daglig leder Sofie Torlei Olsen til NRK.(©NTB)