Kappet naboen uthus i to - dømt til 120 dagers fengsel

Foto: Scanpix

Arne Vigeland ble fredag ettermiddag dømt til 120 dagers fengsel.

Arne Vigeland, som blant annet er nestleder i renovasjonsfirmaet RenoNorden, var tiltalt for grovt skadeverk etter at han blant annet sørget for at halve uthuset til ekteparet Wenche og Roger Waage ble fjernet våren 2014. Fredag ettermiddag ble han dømt til 120 dagers fengsel, skriver DN.Avisen påpeker at dommen er dobbelt så streng som aktors påstand.Ifølge DN er Vigeland også dømt til å betale 210.000 kroner i erstatning til ekteparet Waage, samt 300.000 kroner til brødrene Walther og Helge Medin, som er naboer av Vigeland, etter å ha fjernet en nesten 70 år gammel steinmur som tilhørte dem. Videre må Vigeland betale 224.223 kroner til If Skadeforsikring, hvor Waage hadde sin forsikring.– Vi er veldig lettet for dommen. For oss var det viktigste at han ble dømt. Når man begår hærverk og selvtekt, så bør det få følger, sier Wenche Waage til avisen.Ifølge DN har Vigeland nå anket dommen.


Les også