<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Serbias første lesbiske statsminister ble godkjent av nasjonalforsamlingen

Med et solid flertall godkjente den serbiske nasjonalforsamlingen torsdag lesbiske Ana Brnabic som landets statsminister. 

Publisert 30. juni 2017
Oppdatert 30. juni 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
Darko Vojinovic

Dette ses på som en milepæl for det tradisjonelt patriarkiske og konservative landet, og for hele Balkan-regionen.41-årige Brnabic og hennes regjering fikk støtte fra 157 medlemmer av den 250 seter store nasjonalforsamlingen torsdag, etter å ha blitt foreslått som statsminister av president Aleksandar Vucic.Vucic har selv vært landets statsminister siden 2014, men ble statsoverhode etter å ha vunnet presidentvalget i april.Brnabic blir landets første kvinnelige statsminister. Hun blir også den første åpent homofile statsministeren i Balkanlandene, der homofobi fortsatt er et omfattende problem.41-åringen, som har gjort lynkarriere ettersom hun gikk inn i politikken for kun ett år siden, har uttalt at hun håper folk kan se forbi det faktum at hun er lesbisk.– Det har da ingenting å si. Det viktigste er at man er dyktig, profesjonell, hardtarbeidende og ærlig, har hun sagt.(©NTB)