Fare for streik ved Bodø lufthavn

Dersom LO Stat og Spekter ikke kommer til enighet i mekling innen natt til lørdag, blir det streik i den sivile flytrafikken.

– Vi jobber alltid for å finne en løsning, men må samtidig erkjenne at vi ikke har kommet noen vei så langt, sier forhandlingsleder Øystein Gudbrands i LO Stat.LO Stat og Spekter mekler på vegne av Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Falck Brann og Redning ved Bodø lufthavn.– Falck krever at vi skal godta dårligere lønn og arbeidsvilkår enn kollegene våre på andre flyplasser i Norge. Vi aksepterer ikke store forskjeller og urettferdighet på jobben, sier Ruben Frendal, tillitsvalgt i Falck.Lønnstilbudet fra Falck ligger langt under hva LO Stat og NTL kan akseptere, og er hovedgrunnen til konflikten.Falck har siden 1. august i fjor hatt ansvaret for brann og redning ved Bodø lufthavn. Falck vant kontrakten med Avinor etter anbud. 14. desember var det også mekling og streikefare ved Bodø lufthavn.– At vi er i mekling igjen viser at saken er helt fastlåst, sier Tor Erik Granum i NTL.Blir ikke Spekter og LO Stat enige, blir det streik ved Bodø lufthavn fra mandag 10. juli klokka 10.00. I praksis vil all sivil flytrafikk stoppe opp til og fra Bodø lufthavn fra samme tidspunkt.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også