Antall oppstrømsprosjekter som når endelig investeringsbeslutning, kan komme til å dobles fra 12 i fjor til 25 i 2017.Det opplyser Wood Mackenzie tirsdag i en melding, ifølge TDN Finans.Analysehuset viser til at det i første halvår av 2017 har blitt sanksjonert 15 prosjekter, stort sett ved modne felt, med totale reserver på om lag 8 milliarder fat oljeekvivalenter, opplyses det.Wood Mackenzie tror videre at det i andre halvår av 2017 kan bli sanksjonert prosjekter med reserver på totalt 11 milliarder fat oljeekvivalenter.- Dette er positive tegn på at oppstrømsindustrien fortsetter veien mot innhenting, og at de mer konkurransedyktige konvensjonelle prosjektene flytter kostnadskurven nok ned til å tiltrekke seg nye investeringer, sier analysesjef for Asia- Stillehavet Angus Rodger i Wood Mackenzie, ifølge nyhetsbyrået.Videre legger Rodger til at elleve av de 15 allerede sanksjonerte prosjektene enten er utvidelser ved modne felt, satellitt-utviklinger eller subsea-tieback. Disse prosjektene er mindre kapitalintensive, raskere å få i produksjon, og har dermed kortere tilbakebetalingstid og gir bedre avkastning.