<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny fabrikk skal møte etterspørselen etter massivtre

Treforedlingsselskapet Splitko AS satser en kvart milliard kroner på ny fabrikk, for å møte etterspørselen etter massivtre i byggebransjen. 

Publisert 10. aug. 2017
Oppdatert 10. aug. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord

– Det er nå så mange faktorer som taler for at tiden er moden for en kraftig satsing på produksjon av massivtreløsninger i byggeindustrien at vi gjerne skulle hatt den nye fabrikken klar allerede, sier administrerende direktør Morten L. Johansen i Splitkon AS.Selskapet signerte torsdag en avtale med det statlige investeringsselskapet Siva, som sikrer at den nye fabrikkbygningen skal stå klar i 2018.Byggeindustriens bruk av såkalte krysslaminerte trekonstruksjoner (CLT) har hatt en hurtig vekst både i Norge og globalt. Årsaken er at massivtre er raskere å bygge med, samt at det er mer bærekraftig og miljøvennlig sammenlignet med betong.I stedet for å bygge med betong, bygger man altså med «forvokste» kryssfinerplater. Man kan konstruere en boligblokk med CLT ved å lime flere meter store treskiver sammen. Fabrikken blir det største CLT-anlegget i Skandinavia, og det eneste i Norge. Dagens produksjonskapasitet vil øke fra 10.000 til 60.000 kubikkmeter, og antallet ansatte kan tredobles fra de 20 som jobber i selskapet i dag.Byggingen av den nye fabrikken starter om en måneds tid, og skal oppføres i CLT.(©NTB)