Bridge-ess stolte blindt på skatteråd

 Verdens nest beste bridgespiller Tor Helness var av den oppfatning av han ikke skulle betale skatt til Norge.

Foto: Scanpix

Denne uken satt de to høyest rangerte bridgespillerne i verden, Tor Helness og makkeren Geir Helgemo, på tiltalebenken i Oslo tingrett, tiltalt for grovt skattesvik. Myndighetene mener de to skulle ha oppgitt bridgeinntekter på selvangivelsene, skriver DN.Avisen peker på at ifølge tiltalen har Helness latt være å oppgi bridgeinntekter på litt over ti millioner kroner i perioden 2006–2014.Da han møtte i Oslo tingrett erklærte den profesjonelle bridgespilleren seg ikke skyldig etter tiltalen og viste blant annet til at han frem til 2009 kun spilte bridge på hobbybasis.Tor Helness, som er verdens nest høyest rangerte bridgespiller, sier ifølge DN at han ikke skjønte at han skulle oppgi bridgeinntekter i Monaco på selvangivelsen.– Jeg har fått opplyst fra skattekontoret at hobbyinntekter er skattefrie, og noe annet har ikke falt meg inn, sa Helness i retten. skriver DN.