Ifølge en talsmann for Den iranske revolusjonsgarden, er forsvarssystemet designet for å matche det russiske S-300-systemet.–Parallelt med utplasseringen av S-300, er arbeidet med Bavar-373 underveis, sier Farzad Esmaili til den statlige kringkasteren IRIB.–Systemet er i sin helhet produsert i Iran, og noen av dets deler er forskjellige fra S-300. Alle dets undersystemer er ferdige, og rakettester har blitt gjennomført, sier han videre.Bavar, som betyr «tro», er Teherans første langtrekkende missilforsvarssystem, og er ment å stå klart til bruk innen mars 2018, legger han til.Iran begynte å produsere systemet i 2010, etter at kjøpet av S-300 fra Russland ble suspendert grunnet internasjonale sanksjoner.Salget ble imidlertid godkjent på nytt igjen etter atomavtalen mellom stormaktene og Iran i 2015. Systemet var operasjonelt i mars.Lørdag sier Irans nye forsvarsminister, Amir Hatami, at Iran har en «spesifikk plan for å øke sin rakettkraft».Videre sier han at han håper at kapasiteten til Irans ballistiske raketter og krysserraketter øker i løpet av de neste fire årene.Kommentarene kommer mens spenningene med Washington øker. USA vedtok nylig nye sanksjoner mot Irans ballistiske rakettprogram.(©NTB)