<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seriegründer skal knekke forkjølelse med sjøpølse

Jan Remmereit tjente en kvart milliard kroner på omega 3-produkter. Nå er planen børsnotering og et verdensmarked på flere hundre milliarder kroner.

Publisert 30. sep. 2017
Oppdatert 30. sep. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
Foto: Scanpix

Seriegründeren Jan Remmereit (59) er tilbake. Denne gangen med en nesespray som for øyeblikket testes ut på kabinansatte i SAS, skriver DN.– Jeg tror produktet kan slå gjennom fordi det gir veldig god beskyttelse. Selv om også forkjølelsen har brutt ut, gjør produktet det mulig å holde nesegangen åpen, sier Remmereit til avisen.Gründeren har i årevis jaktet på virkestoffer i havet, uten noen medisinsk grad. Gjennom de siste tiårene har han gått i bresjen med omega 3, slankeprodukter og psoriasismedisin. Remmereit satt ifølge DN igjen med rundt en kvart milliard da hans selskap Natural ble solgt til Kjell Inge Røkkes Aker-konsern for noen år siden.Nå har han siden nyttår trent seg ned for å la immunforsvaret få brynt seg.– Jeg trente knallhardt to timer hver dag, men jeg ble ikke forkjølet før i forrige uke da jeg var på et møte og glemte å ta den daglige dosen, sier han til DN.Nå skal en gruppe kabinansatte i SAS benytte produktet denne vinteren for å dokumentere effekten, der det er et ekstremt smittepressmiljø.Det sentrale virkestoffet i preparatet er sialinsyre naturlig fremstilt fra sjøpølse hentet opp fra havet utenfor Island.– Sjøpølse er et bløtdyr som har mer sialinsyre enn andre dyr i havet. Sialinsyre er en del av det gamle immunsystemet i naturen og har hatt en sentral rolle i evolusjonen, sier Remmereit til avisen.