Ulltveit-Moe tar sunnhetskjede til Norge

Stillbilde fra Hegnar SommerTV

Jens Ulltveit-Moes nye sunnhetskjede skal matche McDonald's.

Umoe Restaurants har undertegnet en avtale med den engelske hurtigmatkjeden Leon. I løpet av tre år vil Jens Ulltveit-Moes restaurantimperium åpne 20 fastfood-restauranter i Sverige og Norge, skriver DN.Avisen skriver at restaurantkonsernet, som står bak flere av de mest kjente restaurantkjedene i Norge, skanner kontinuerlig markedet for nye kjedekonsepter. Denne gangen var det datteren Ragnhild (34) som plukket opp en kjede i London der hun studerte på London School of Economics.Jens Ulltveit-Moe reiste over, og sammen med ledelsen i Umoe Restaurants lot han seg overbevise.– Jeg er kjøttetende og vil ha biff, men det er ikke bærekraftig. For meg var det åpenbart at dette var riktigere. Det smaker godt og er uten salt og sukker, sier han til DN.– Med Peppes var vi første ute med en pizzakjede. Nå tror vi det er mulig å gjøre det samme her. Vi er først ute med noe helt nytt, sier Ulltveit-Moe.I løpet av 40 sekunder skal kundene få sunn mat på disken hos Leon. – Da vi fikk se Leon i London, var det noe helt nytt. Maten smakte godt, det var sunt og jeg sovnet ikke etterpå, sier Ulltveit-Moe.