Årsaken til det økte farenivået er varsel om relativt store nedbørsmengder fra tirsdag morgen formiddag.– NVE forventer derfor en markant økning i bevegelse i løpet av kvelden i morgen. På denne bakgrunn har NVE funnet det riktig å heve farenivået til oransje for Veslemannen, opplyser .– Dette kan utvikle seg til et skred. Vi er usikre på hvor store deler av Veslemannen dette vil omfatte – om det avgrenses til den mest aktive øvre delen av Veslemannen, eller om det vil kunne utløse et vesentlig større skred som også inkluderer den nedre delen, opplyser NVE videre.NVE har i sommer forberedt seg på et kontrollert ras. De har derfor pumpet vann fra et vann på baksiden av Mannen opp i tre store tanker. Vannet skal sprøytes gjennom slanger ned i sprekkene i fjellpartiet og få partiet Veslemannen til å rase ut. Dette skal skje når bevegelsene er store og folk i faresonen er evakuert.Det er ikke kjent om det allerede nå er planer om å igangsette et ras i forbindelse med denne ukas nedbør.(©NTB)