Eierne bak Melin Medical frigjør milliardverdier etter legesuksess

Med betalingsterminalpå legekontorer og pengeinnkrevning på vegne av legene, har Jesper Melin Ganc-Petersen bygget opp Melin Medical til å bli en milliardbedrift.

Danske Jesper Melin Ganc-Petersen fra Sandane i Sogn og Fjordane har skapt den meget lønnsomme bedriften Melin Medical, som nå verdsettes til 1,7 milliarder kroner, skriver DN.Avisen skriver at selskapet ble skapt med ambisjon om å gjøre livet enklere for norske leger, og har vokst fra nærmest ingenting i 2011 til nesten 150 millioner kroner i omsetning i 2016.Nå vil en av eierne ut, og det realiseres milliardverdier gjennom en lånestransaksjon, ifølge avisen.Restruktureringen gjennomføres ved innhenting av inntil 1,35 milliarder kroner i to nye obligasjonslån. Lånene skal gå til å finansiere selskapet fremover, samtidig som det frigjøres midler til de fem eierne.- Melin-gruppen har opplevd stor vekst de siste årene. Nå har vi hentet inn kapital for å finansiere neste vekstfase. Fire av fem eiere blir med videre, og de største aksjonærene øker sine eierandeler betydelig. Både ledelsen og eierne har sterk tro på selskapet, skriver toppsjef Ingvill Hestenes i Melin Medical til DN.DN har vært i kontakt med Jesper Melin over de siste dagene, men han skriver i en tekstmelding at han ikke ønsker å bidra til det han kaller «en intetsigende, tankeløs artikkel om en kjedelig restrukturering».


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også