<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rajoy ber bedrifter i Catalonia om å bli værende

Spanias statsminister Mariano Rajoy forsøkte å støtte næringslivet i Catalonia under sitt første besøk i regionen etter at den mistet selvstyret.

Publisert 12. nov. 2017 kl. 15.32
Oppdatert 12. nov. 2017 klokken 15.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
Olivier Matthys

Etter at regionens kamp for uavhengighet ble trappet opp, har flere hundre selskaper flyttet sine hovedkvarterer ut av Catalonia.Under sitt besøk i Barcelona søndag, oppfordret Rajoy selskaper med virksomhet i Catalonia til ikke å forlate regionen.Et av formålene med besøket er å møte medlemmer av Rajoys konservative parti PP som skal delta i valget i Catalonia neste måned.Etter at den folkevalgte forsamlingen i Catalonia erklærte uavhengighet fra Spania 27. oktober, besluttet Rajoys regjering å ta direkte kontroll over regionen. Både forsamlingen og regionregjeringen ble avsatt.Flere avsatte regjeringsmedlemmer og folkevalgte er pågrepet og siktet for «opprør», og regionpresident Carles Puigdemont har forlatt landet og reist til Belgia.Lørdag ble det holdt en stor demonstrasjon i Barcelona med krav om at de fengslede katalanske politikerne løslates. Politiet anslår at 750.000 mennesker deltok i protesten.(©NTB)