To savnet og to til sykehus etter brann i smelteverk i Vestre Toten

To personer er savnet og to personer brakt til sykehus etter at det oppsto en eksplosjonsartet brann i et smelteverk på Eina på Vestre Toten.

Politiet fikk melding om brannen i Metallco Aluminium AS litt sør for Eina, klokken 6.20 fredag morgen. Det skal ha skjedd flere eksplosjoner og bygningen omtales som overtent.Ifølge brannvesenet brenner det kraftig etter at det eksploderte i en støpejernskjele, skriver VG.– To personer er fraktet til sykehus og to andre er savnet. Det er ikke mulig for brannvesenet å gå inn i bygningen, sier operasjonsleder Marianne Brun ved Innlandet politidistrikt til NTB.Alle nødetater er på steder. Slokkingsarbeidet omtales som vanskelig. Riksvei 4 er stengt på stedet og trafikken omdirigeres, melder Vegvesenet.Bedriften het tidligere Toten Metall. Den lager støpelegeringer av skrapmetall og benytter to gassfyrte smelteovner med kapasitet på 15 tonn hver i produksjonen. I alt skal det være 21 ansatte ved bedriften, skriver Oppland Arbeiderblad.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også