Stadig flere kan få besøk av Hjemmelegene

Publisert 5. des. 2017 kl. 12.46
Oppdatert 6. des. 2017 klokken 08.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
Foto: Åsmund Holien-Mo.
I det norske markedet er If kjent som en stor leverandør av kollektive helseforsikringer. Gjennom et samarbeid med Hjemmelegene kan Ifs bedrifts- og industrikunder nå tilby sine ansatte legebesøk hjemme eller på kontoret - i og utenfor normal arbeidstid.- Hjemmelegene passer godt inn i det totale tilbudet vi har til våre kunder. Sammen med Hjemmelegene ønsker vi å være et supplement til den offentlige helsetjenesten ved å tilby en unik tjeneste, sier Line Gjengedal Ruud, produktsjef i If, i en meldingI mange tilfeller vil en hjemmelege kunne erstatte et besøk til fastlegen eller legevakten.Ifølge Nicolai Skarsgård, lege og daglig leder i Hjemmelegene, er snittventetiden for å besøke fastlegen 5,3 dager, og han estimerer at et legebesøk tar omkring to timer, inkludert reisevei, ventetid og konsultasjon.- Når vi vet at én tapt arbeidsdag koster arbeidsgiveren om lag 3.000 kroner, så er det klart dette dreier seg om mange millioner kroner årlig for norske bedrifter. Gjennom vårt samarbeid vil If sine bedriftskunder nå kunne tilby sine ansatte og deres familier raskere behandling og større fleksibilitet. Det er vinn-vinn for ansatt og bedrift, sier Skarsgård.Hjemmelegene er i dag tilgjengelig i Oslo, Tønsberg og Tromsø, og har som målsetning å utvide til resten av landet.