Får millionerstatning etter for trang garasje

Utbygger må betale betale 2,6 millioner kroner til fire familier. 

Fire småbarnsfamilier har gått  seirende ut av rettssaken mot utbyggeren som står bak fire nybygg på Korsvoll i Oslo, skriver DN onsdag.I september 2017 sto husene ferdige, og lege Truls Vikin og kona var overbevist om at de hadde kjøpt drømmeboligen. - Så kom vi til overtagelsen, og da syntes vi garasjene så veldig små ut. Vi var ganske sjokkerte da vi ikke klarte å få inn bilene våre i garasjen, forklarte Vikin i Oslo tingrett i desember, ifølge avisen.Familiene klaget først til utbyggeren, og ble tilbudt 50.000 kroner hver (totalt 200.000 kroner). Utbygger Espen Christopher Fasting innrømmet i retten at garasjene ble noe smalere enn i utgangspunktet, og må nå ut med 2,6 millioner kroner i erstatning etter å ha tapt saken i Oslo tingrett. I tillegg må han dekke familienes advokatkostnader på 400.000 kroner og 30.000 kroner i erstatning for utgifter til ferdigattest.Advokat Thomas Andersen i Dalan Advokatfirma representerer familiene og er helt enig. - Vi er enige i rettens vurderinger, her foreligger det åpenbart feil og mangler, sier advokaten, ifølge Finansavisen. Det opplyses om at dommen ikke er rettskraftig og kan ankes.