<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelskommisjon opphever Trumps straffetoll mot flyprodusent

USAs internasjonale handelskommisjon (USITC) opphever Trump-administrasjonens straffetariff på 300 prosent mot den canadiske flyprodusenten Bombardier.

Publisert 27. jan. 2018
Oppdatert 27. jan. 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord

Bombardier ønsker beslutningen fra kommisjonen, som består av medlemmer fra både republikanerne og demokratene, velkommen.– Dagens beslutning er en seier for utvikling, konkurranse og rettssikkerhet. Det er også en seier for amerikanske flyselskaper og amerikanske passasjerer, heter det i en uttalelse fra Bombardier.USITC konkluderte fredag enstemmig at amerikansk luftfartsindustri, i realiteten produsenten Boeing, ikke har blitt skadelidende som følge av konkurranse fra canadiske Bombardier.Bakgrunnen er at amerikanske Delta Air Lines bestilte 75 av flytypen CSeries fra Bombardier. Ingen av flyene er blitt levert ennå.Handelsdepartementet i Washington grep inn og slo i fjor fast at Bombardier hadde mottatt urettferdige subsidier fra den canadiske stat. Flyene ble solgt til Delta Air Lines under kostpris, konkluderte Trump-administrasjonen, som kunngjorde innføring av straffetoll på 292 prosent på fly produsert av Bombardier.Den amerikanske produsenten Boeing opplyser i en uttalelse at selskapet er «skuffet» og at det vil fortsette å dokumentere det som selskapet mener er skade som følge av «ulovlige subsidier og prisdumping».(©NTB)