Egeland om Stordalen-kupp: - Et litterært jordskjelv

- Dette i sum et veldig spennende norsk forlagshus som har stor kompetanse på både litteratur og salg, sier Tom Egeland.

– Dette er virkelig spennende nyheter. Det at Gyldendal mister sin mestselgende forfatter, Jørn Lier Horst, kan beskrives som et litterært jordskjelv, sier forfatter Tom Egeland til DN.Han snakker om nyheten som ble kjent fredag, om at Petter Stordalen har planer om å endevende bokbransjen.Med seg på laget har hotellmilliardæren blant annet fått bestselger-forfatter Jørn Lier Horst, tidligere forlagssjef i Kagge, Anne Gaathaug, tidligere leder for krimavdelingen i Cappelen Damm, Anne Fløtaker, og forlegger Jonas Forsang i Pilar Forlag, skriver DN.Egeland sier til DN at han mener Stordalens nye bokprosjekt har gode muligheter til å lykkes.– Med en litterær kapasitet som Anne Fløtaker, så blir dette i sum et veldig spennende norsk forlagshus som har stor kompetanse på både litteratur og salg, sier Egeland til avisen.