<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsikringsselskap åpner egen frosttelefon

Uvanlig lave temperaturer rundt om i landet gjør at forsikringsselskapet If åpner egen frosttelefon for å gi folk råd om hvordan man kan unngå frostskader.

Publisert 28. feb. 2018 kl. 11.54
Oppdatert 28. feb. 2018 klokken 11.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 299 ord
Frost og rim - Foto: Scanpix

Det er første gang det blir opprettet en slik frosttelefon, opplyser forsikringsselskapet.– Nå åpner vi denne direktelinjen for at det skal bli enklest mulig å komme i kontakt med våre eksperter, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If.Ifølge If har kunder denne uken meldt inn både skader på vannrør og om biler som trenger starthjelp. Forsikringsselskapet frykter spesielt en bølge av vannskader.– Steng hovedstoppekranenMange av vannskadene vinterstid kommer ofte som følge av at kulda trekker inn og forårsaker frostskader på vannledninger som ligger i kalde og trekkfulle deler av boligen. Når vannet i rørene fryser, øker det i volum, og gjør at rørene lett sprekker. Dette fører ofte til store vannskader i boligen.De fleste frostskader skjer i løpet av de første dagene av en kuldeperiode, ofte fordi man ikke er godt nok forberedt.– Antall skader under frostperioder kan reduseres betydelig hvis huseiere stenger hovedstoppekranen når de reiser bort og sørger for å ha tilstrekkelig varme i alle rom med røropplegg, sier Berge.Pass på hyttaFrostskader i forbindelse med vanninstallasjoner er blant de vanligste skadene på hytter i Norge. Men når det er sprengkulde blir også risikoen for brann større. Forsikringsselskapet Frende lister opp en rekke ting man må være oppmerksom på når man ankommer hytta.Å fjerne støv fra elektriske ovner er viktig og man bør aldri tørke klær på ovnen, verken hjemme eller på hytta. Det er også viktig å begrense bruk av vifteovn.– Vi råder alle til å sjekke røykvarslerne hver gang de ankommer hytta. Den kan ha gitt fra seg lydsignal om dårlig batteri mens du var borte, sier Øystein Olsen, senior storskadekonsulent i forsikringsselskapet.I tillegger advarer forsikringsselskapet om at det er viktig å grave fram vinduer, som er rømningsveier. I tillegg må man passe på å grave fram lufteventiler og pipe for å unngå at luftveier blir blokkert.(©NTB)