Kolonihagen-gründer frustrert av Tine

– Det er trist at en organisasjon eid av bøndene, er så sedat og tungrodd.

Foto: Finansavisen

Jon-Frede Engdahl bygget opp Kolonihagen og solgte selskapet til Rema. Nå jobber han for å få flere meieriprodukter med økologisk melk inn i Rema-hyllene, men ifølge DN er han frustrert over at han må til Danmark for å få det til. Tine klarer ikke å levere råvarene han trenger til sine nye matvarer.– Vi har hatt en dialog med Tine siden i fjor sommer, men foreløpig uten resultat. Vi er utålmodige av natur. For å bygge markedet og i påvente av et samarbeid med Tine, er vi nødt til å importere fra et lite økologisk meieri i Danmark, Thise Mejeri, sier Engdahl til DN.– Det er trist at en organisasjon eid av bøndene, er så sedat og tungrodd. Når konsekvensen blir import fra Danmark, så har ingen vunnet – i alle fall ikke de norske bøndene. Det kan virke som Tine sitter og ser på at melkeforbruket går ned hver dag og har ikke tatt bryet med å utvikle nye produkter, sier Engdahl til avisen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker