Slik skal Stordalen kuppe bokbransjen

Brian Cliff Olguin

- Vi skal klare å øke leselysten, sier Petter Stordalen.

– Du kan si at det nok har vært vanskelig for små aktører – kall dem bokgründere – å etablere seg i bransjen, fordi den er litt hermetisk. Vi kan være et alternativ til de andre, med nye og kreative løsninger. Jeg synes det er morsomt, sier Petter Stordalen til DN.Ifølge avisen startet hotellkongens forlagsplaner på en bedre restaurant på Majorstuen i Oslo i september 2017, men det er først de siste ukene brikkene har falt på plass. DN skriver at STordalen nå kan skilte med store eierandeler i ikke mindre enn tre forlag. LES OGSÅ: Et litterært jordskjelv«Kultur er konge», sier Stordalen til DN:– Vi skal være en vitamininnsprøytning i markedet, vi skal klare å øke leselysten, sier han.Avisen skriver at for den nyslåtte forlagsinvestoren er det særlig to ting som er viktige: De skal satse langsiktig på et mindre antall forfattere, og de skal være rustet for en digital fremtid.– Jeg har så jævlig tro på bok som medium, men bøker kan også være tilgjengelige på digitale flater, og bokkjøpere handler kanskje også i andre kanaler. Så der skal vi være til stede.


Les også