Milliardærarving: - Jeg har alltid visst at jeg skulle gjøre dette

London-bosatte Anna Margaret Smedvig forteller at hun ble lært opp ved middagsbordet. 

Næringsliv

- Vi har satset og fått det til, sa en offensiv Anna Margaret Smedvig da hun åpnet leilighetshotellet Ydalir like ved Universitetet i Stavanger tirsdag ettermiddag, skriver DN.Det nye leilighetshotellet er en gave fra Smedvig-familien til universitetet i hjembyen. 100 millioner kroner har det kostet å bygge hotellet.- Det er en stor glede å gi noe tilbake til byen, sa Smedvig under åpningen.I fjor ble det kjent at Anna Margaret Smedvig hadde tatt kontrollen over Semdvig-familiens formue, etter at faren, investoren og næringslivsleder Peter T. Smedvig etter 40 år trakk seg tilbake.Til DN sier hun at hun aldri har vært i tvil om at hun en dag skal styre familiens milliardformue.– Jeg har alltid visst at jeg skulle gjøre dette. Jeg er enebarn. Min far har fortalt mye om det gjennom oppveksten. Vi snakket mye om dette rundt middagsbordet, sier Smedvig.På spørsmål fra avisen om hun ikke kunne fått noen andre til å forvalte formuen for seg, svarer hun;– Nei egentlig ikke. Jeg tror at en må være virkelig aktiv eier. En må ha kontroll over investeringene selv.

anna margaret smedvig
ydalir
stavanger
smedvig capital
smedvig as
Nyheter
Næringsliv