Spanske Inditex, en av verdens største kleskonserner som blant annet står bak Zara, fikk et kraftig resultatløft i 2017.Årsaken skal ifølge Børsen.dk være åpninger av nye butikker og høyere omsetning.Inditex fikk i regnskapsåret 2017, som løper ut januar 2018, et resultat etter skatt på 3,4 milliarder euro eller om lag 32,6 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 7 prosent fra året i forveien. Omsetningen beløp seg til 25,3 milliarder euro eller om lag 242,1 milliarder kroner.Det tilsvarer en vekst på 9 prosent sammenlignet med regnskapsåret 2016.Ifølge Bllomberg hadde analytikerne på forhånd ventet en omsetning på 25,4 milliarder euro eller om lag 243 milliarder kroner.Totalt har den spanske klesgiganten på 7.475 butikker over hele verden, etter at det i fjor kom 183 nye butikker. Inditex fikk et driftsresultat på 4,31 milliarder euro eller om lag 41,3 milliarder kroner.Analytikerne hadde på forhånd ventet et driftsresultat på 4,28 milliarder euro eller om lag 41 milliarder kroner.
Ifølge Bloomberg Billionaire Index er  god for 66,8 milliarder dollar eller om lag 546 milliarder kroner. Det plasserer han på plass nr. 6 over verdens rikeste etter Jeff Bezos, Bill Gates, Warren Buffett, Mark Zuckerbeg og Carlos Slim.