Storbritannias 3. største selskap dumper London

Hovedkontoret blir lagt til annen europeisk storby. 

Næringsliv

Storbritannias 3. største selskap, Unilever, vil flytte hovedkontoret fra London til Rotterdam, ifølge CNBC.Selskapet, som står bak kjente merkevarer som Dove og Ben & Jerrys, sa allerede i fjor at de ville se nærmere på selskapsstrukturen etter å ha unngått å bli kjøpt opp av Kraft Heinz.Unilever sa torsdag at det vil dele opp virksomheten sin i tre divisjoner hvor skjønnhet og personlig pleie, samt produkter til hjemmet vil fortsette å ha kontor i London, mens mat og drikke-divisjonen vil få hovedkontor i Rotterdam.Ifølge selskapet vil de 7.300 ansatte i Storbritannia ikke påvirkes av beslutningen, og selskapet vil fortsette å være notert i London, Amsterdam og New York.Ifølge CNBC sier styret i en uttalelse at beslutningen om å dele opp selskapet i tre divisjoner vil forenkle selskapets bedriftsstruktur og skape et enklere, mer fleksibelt og mer fokusert selskap med økt strategisk fleksibilitet for verdiskapende porteføljeendring.

unilever
dove
ben & jerrys
rotterdam
london
hovedkontor
Nyheter
Næringsliv