<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uber selger avdeling i Asia til konkurrenten

Det amerikanske selskapet bak kjøretjenesten Uber har solgt sin avdeling i Sørøst-Asia til sin store rival i regionen, Grab.

Publisert 26. mars 2018
Oppdatert 26. mars 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
App for taxitjenesten Uber

Det opplyser begge selskapene i en pressemelding natt til mandag.Som en del av avtalen overtar Uber 27,5 prosent av aksjene i det sørasiatiske selskapet. Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi får også en plass i Grabs styre.Det er andre gang at Uber trekker sine aktiviteter ut av markedet i Asia etter at de solgte seg ut av Kina i 2016.Samtidig var det knyttet store forventninger til at Uber skulle overta markedet i Asia etter at japanske Softbank Group Corp investerte flere milliarder dollar i virksomheten, ifølge Ritzau.Grab og Uber har lenge kjempet om kundene i regionen med over 650 millioner mennesker. Men Grab, som opererer i 195 byer, har dominert markedet. Det har igjen ført til at Uber har slitt.Den amerikanske kjøretjenesten har møtt en del motgang den siste tiden. Søndag forrige uke omkom en kvinne i Arizona i USA da hun ble påkjørt av en av Ubers selvkjørende biler. I ettertid har interne dokumenter blitt sitert, hvor det kommer fram at disse bilene allerede i fjor hadde problemer.(©NTB)