Martin Ødegaard (19) er med på A-landslaget til sesongens første kamper.Det ble klart da landslagssjef Lars Lagerbäck offentliggjorde sitt uttak til oppgjørene mot Australia (h, 23. mars) og Albania (B, 26. mars).U21-landslaget, der Leif Gunnar Smerud er sjef, spiller mot Italia (b, 22. mars) og Israel (b, 27. mars). Troppen hans ble også presentert på Ullevaal stadion tirsdag.Ødegaard er tidenes yngste norske A-landslagsspiller både i privat- og kvallandskamp. Han var bare 15 år og 300 dager da han kom inn som innbytter mot Bulgaria i EM-kvalifiseringen høsten 2014.Hvor?Ødegaard er inne i sin andre sesong på utlån fra Real Madrid til Heerenveen. Den nederlandske klubben sliter tungt for tiden og ligger langt nede på tabellen i æresdivisjonen.Ødegaard spiller mye og viser i glimt ting som går utenpå de fleste han møter i Nederland.Avtalen mellom Real og Heerenveen løper til sommeren, og det er ikke kommet noen signaler fra Real om hva som skjer til sommeren.Ødegaard skal ha en kontrakt med den spanske storklubben til sommeren 2021. Han har et kort innhopp i serien og en full cupkamp mot svak motstand bak seg for Real Madrid.