<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Besseberg tilbakeviser Russland-bindinger: – Frykter ikke noe

Anders Besseberg slår tilbake etter IBU-rabalderet. Han trakk seg midlertidig som internasjonal skiskytterpresident torsdag og gikk så en tur med bikkja mellom alle intervjuene.

    Publisert 12. apr. 2018 kl. 14.12
    Oppdatert 12. apr. 2018 klokken 14.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord

    – Jeg mener at jeg ikke har gjort noe galt. Så slik sett så frykter jeg ikke noe, sier Besseberg til NTB.– Er det noen spesielle bindinger mellom deg og russisk skiskyting?– Nei, ikke på annen måte enn det er med andre nasjoner i tilfelle.72-åringen mener at hele saken bunner i opplysninger den kjente dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov har gitt. Besseberg kaller ham «WADAs kronvitne».– Jeg kan jo skjønne WADA, når han kommer med slike ting, så må de etterforske. Det har WADA et ansvar for å gjøre.Torsdag opplyste østerriksk politi at det etterforsker korrupsjon for i alt 2,3 millioner kroner i IBU-saken der Besseberg er involvert. Selv avviser nordmannen at han har mottatt penger for å manipulere og skjule dopingprøver.Østerriksk politi melder at etterforskningen gjelder både doping, svindel relatert til doping og «gaver akseptert av tjenestemenn».Tungt– Det er klart dette er veldig ubehagelig at jeg i praksis skal avslutte som dette etter 30 år (fire år som visepresident og 26 som president). Det må jeg personlig si at er litt tragisk, sier Besseberg til NTB.– Jeg har trukket meg så lenge etterforskningen pågår og har bedt fungerende generalsekretær om å utnevne en fungerende president til denne etterforskningen er over.Besseberg overtok som IBU-president i 1992. Han har vært toppsjef i en periode der sporten har tatt stadig nye markedsandeler og blitt mer populær.Han kommer ikke til å stille til gjenvalg. – Jeg merker at jeg er 72 år, og man begynner å se seg stadig mer over skulderen.(©NTB)