<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Fylkene klarer ikke å ivareta veiene

Norges Automobil-Forbund (NAF) mener at fylkene ikke klarer å ivareta veiene godt nok. Samtidig skylder flere fylker på ressursmangel.

Publisert 21. apr. 2018 kl. 09.39
Oppdatert 21. apr. 2018 klokken 09.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord

– Fasiten er et altfor dårlig fylkesveinett i Norge. Det kan tyde på at fylkene ikke er i stand til å ivareta det ansvaret de har for de veiene de skal vedlikeholde, sier adm. NAF-direktør Stig Skjøstad til NRK.Hans organisasjon har vært med på å plukke ut Norges verste veier i en kåring gjennomført av NRK. Der er seks av ti kandidater fylkesveier.Derfor ønsker Skjøstad debatt rundt situasjonen, som ifølge flere fylkesordførere skyldes manglende ressurser fra staten.– Vi kan ikke holde den standarden som er forsvarlig med de pengene vi har i dag, sier Anne Gine Hestetun (Ap), fylkesordfører i Hordaland, til NRK.Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) viser på sin side til at regjeringen har lovet mer penger til fylkesveiene enn i forrige Nasjonale transportplan.Han mener også at fylkespolitikerne selv må prioritere pengebruk, og hvor mye de skal sette av til vei.(©NTB)