KAPITAL: Statholdergaarden sopte inn 43 millioner kroner på gourmetmat i fjor, opp fra 41,6 millioner kroner i 2016.- 2017 gikk veldig bra, og vi endte på over fire millioner kroner i pluss før skatt. Jeg er kjempefornøyd, sier Stiansen, som legger til at fjoråret endte med en resultatgrad på linje med året før drøye ti prosent.Tok tregangerenStiansen, som i 1993 vant verdensmesterskapet for kokker, Bocuse 'Or, som første skandinav, driver gourmetrestauranten Statholdergaarden og den litt mer uformelle Statholderens Mat & Vinkjeller. Gourmetrestauranten har blitt en institusjon blant matglade i hovedstaden. Den har hatt en stjerne i Michelin-guiden i 21 år.Stiansen tjener imidlertid også gode penger på å promotere billigere mat gjennom konsulentoppdrag for Rema 1000. Pengene herfra går inn i selskapet Stiansen i Provence, som mer enn doblet inntektene sine i 2017, sammenlignet med året før. Her viser årsregnskapet inntekter på 2,4 millioner kroner i 2017. Resultat før skatt havnet på nesten to millioner, og overskuddet tok nesten tregangeren i fjor. - Inntektene kommer fra blant annet boksalg og konsulentvirksomhet hvor Rema 1000 er en av mine største kunder, sier Stiansen, som har fortsatt sitt samarbeid med Rema 1000 i 2018. Har aldri hatt gjeldStjernekokken Stiansen begynte i 1980 som kokkelærling og etter hvert kokk på Hotel Continental. Videre dro han til Frankrike og til Alain Chapel utenfor Lyon, for å lære fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Statholdergaarden, som eies av Stiansen og datteren, åpnet dørene første gang 1. september 1994, og til tross for økende konkurranse har restauranten aldri hatt behov for å ta opp gjeld.