<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter overdiagnostisering av ruspasienter i Midt-Norge

Alle ruspasienter tilhørende Helse Midt-Norge fra 2016 til dags dato er diagnostisert med alvorlig psykisk lidelse. Nå har St. Olavs hospital slått alarm.

    Publisert 22. juni 2018 kl. 06.08
    Oppdatert 22. juni 2018 klokken 06.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord

    At ruspasienter blir diagnostisert som psykisk syke, innebærer at behandlingsenhetene kan kreve å få betalt den høyeste døgnsatsprisen. Ordinær døgnbehandling for ruslidelser er 2.500 kroner, mens pasienter som også behandles for psykiske lidelser, betaler en døgnpris på 3.650 kroner, skriver Adresseavisen.Kristin Smedsrud, klinikksjef ved klinikk for rus- og avhengighetsmedisin ved St. Olavs hospital, er bekymret for at pasientene tilknyttet hennes region blir overdiagnostisert, både med tanke på pasienten, men også fordi det kan bety at pasientmidlene ikke blir anvendt til det beste for pasientene.Pasientene står fritt til å velge en lokal klinikk, eller en helfo-godkjent klinikk andre steder i landet. Ingen av de offentlige eller private rusklinikkene i Midt-Norge er blant de institusjonene som St. Olav nå ønsker en nærmere vurdering av.Det er Helse Midt-Norge som har dekket utgiftene til denne behandlingen i 2016 og 2017. Nå har St. Olavs hospital slått alarm overfor Helfo i Helsedirektoratet.(©NTB)